FHG Komuniti
You must login or register to view all this site...
thanks from FHG komuniti...



 
HomeMenuju Era BaruRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Poll
Windows Apakah Yang Sedang Anda Gunakan Sekarang
1. Windows XP
49%
 49% [ 56 ]
2. Windows Vista
23%
 23% [ 27 ]
3. Windows 7
28%
 28% [ 32 ]
Total Votes : 115
Latest topics
Top posters
Haji Gendutz (1067)
 
abu9783 (942)
 
exter3144 (590)
 
QuadCore (374)
 
Eset Mataku (190)
 
cicakman (181)
 
trader9509 (170)
 
ladylight (169)
 
reaker850327 (158)
 
Dreamcast (150)
 
HTML Hit Counter
HTML Hit Counter
Share | 
 

 PERMAINAN DART........

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cicakman
 
 



Number of posts: 181
Age: 28
Location: malaysia
Points: 13245
Reputation: 0
Registration date: 2008-01-20

PostSubject: PERMAINAN DART........   Mon Mar 03, 2008 11:34 pm

aku suggest kat korang yang malas mok main outdoor game...mainlah indoor game...

Bermain Dart banyak manfaat n kebaikan...
1.membentuk disiplin diri
2.menguji kesabaran
3.mengawal diri dari tekanan
4.fokus
5.Yang Paling BERGUNA....mengira point yang di perolehi...ianya secara tidak lansung menguji sistem matematik dalam minda kita...

CUBALAH...

komen?

_________________

cicakman0586
Back to top Go down
View user profile
Sardin Pedas
 
 



Number of posts: 93
Age: 28
Location: Sarawak
Points: 13055
Reputation: 0
Registration date: 2008-02-27

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Wed Mar 05, 2008 12:10 am

kalau tak reti main gimana nak membentuk disiplin diri? shock
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts: 1067
Age: 30
Location: SaRaWaK
Points: 13516
Reputation: 2
Registration date: 2008-01-08
Operating System: 7 ultimate

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Wed Mar 05, 2008 12:21 am

kalau tak reti main tak yah main lah... guling

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
Dreamcast
 
 



Number of posts: 150
Age: 28
Location: around the world
Points: 13110
Reputation: 0
Registration date: 2008-02-16

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Sat Mar 08, 2008 12:32 am

main dart lam pc je... gelak

_________________
Back to top Go down
View user profile
cicakman
 
 



Number of posts: 181
Age: 28
Location: malaysia
Points: 13245
Reputation: 0
Registration date: 2008-01-20

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Sun Mar 23, 2008 12:26 pm

mula2 susah mok main....nampak senang tapi susah gak....setiap dart ada berat masing2.....main dalam pc ya xda kepuasan....

_________________

cicakman0586
Back to top Go down
View user profile
QuadCore





Number of posts: 374
Age: 28
Location: Sarawak
Points: 13190
Reputation: 0
Registration date: 2008-01-31

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Mon Mar 24, 2008 11:18 pm

what mean ada berat masing2...
dart tu macam bola bowling jugak ke?....
kan bola bowling ada berat masing2.....dart macam 2 jugak ke?... shock
Back to top Go down
View user profile
Dreamcast
 
 



Number of posts: 150
Age: 28
Location: around the world
Points: 13110
Reputation: 0
Registration date: 2008-02-16

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Fri Mar 28, 2008 5:25 am




can sapa tell me.. what difrent this dart .... lol2

_________________
Back to top Go down
View user profile
cicakman
 
 



Number of posts: 181
Age: 28
Location: malaysia
Points: 13245
Reputation: 0
Registration date: 2008-01-20

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Sat Mar 29, 2008 11:39 pm

perbezaannya adalah sub flight.....

_________________

cicakman0586
Back to top Go down
View user profile
AMD X2
 
 



Number of posts: 131
Age: 27
Location: Semanggang
Points: 13185
Reputation: 0
Registration date: 2008-02-02

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Sun Mar 30, 2008 4:05 pm

subflight tu apa?.. shock

_________________
Windows Xp Sp2 Genuine
AMD X2 , Geforce 7300 zalman
Back to top Go down
View user profile
trader9509
 
 



Number of posts: 170
Age: 37
Location: muara tuang
Points: 12915
Reputation: 0
Registration date: 2008-03-26

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Fri Apr 25, 2008 3:04 am

subflight tu mcm submarine.....tauk kah?kmk pun sik tauk.tanyak uncle google jak
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
exter3144
 
 



Number of posts: 590
Age: 32
Location: S A R A W A K
Points: 12784
Reputation: 0
Registration date: 2008-04-22
Operating System: Windows Xp

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Mon May 05, 2008 11:05 pm

pemberat yang dimaksudkan adalah berat dart yg kita nk gunakan..ada yg selesa dgn yg berat,ada gak yg lebih suka pakai yg ringan..terpulang pada keselesaan masing2 tok lebih accurate pada target masing2..

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts: 590
Age: 32
Location: S A R A W A K
Points: 12784
Reputation: 0
Registration date: 2008-04-22
Operating System: Windows Xp

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Mon May 05, 2008 11:07 pm

dart nih lebih kepada permainan kearah kejituan dan ketepatan..ia juga menguji algoritma kita dalam permainan ini..sejauh mana cepatnya kita mencongak dan sejauh mana kita mampu menyawal tindakbalas otak dan otot2 kita dalam melakukan lontaran..bagus permainan ini untuk mengajar kita lebih fokus pada something..digalakkan!!

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
boyakz
 
 


Number of posts: 10
Age: 32
Location: Swk Rivers
Points: 12450
Reputation: 0
Registration date: 2008-06-27

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Tue Jul 01, 2008 1:09 pm

exter3144 wrote:
dart nih lebih kepada permainan kearah kejituan dan ketepatan..ia juga menguji algoritma kita dalam permainan ini..sejauh mana cepatnya kita mencongak dan sejauh mana kita mampu menyawal tindakbalas otak dan otot2 kita dalam melakukan lontaran..bagus permainan ini untuk mengajar kita lebih fokus pada something..digalakkan!!


kalau mcam tu leh lah gua praktikkan masa tournament kat opis gua nanti.....i memang tak tau main dart ni....yg pastinya baling jer kat papan dart.....itu jer.....
dulu mula2 main target bull eye jer.....(tol ker istilah ni..??)..
skrg dah tau skit2,.....target point 20 jer......kalo bleh amik yg triple point kat 20 tu.....
hehehehehehe
ader strategi lain tak..??
Back to top Go down
View user profile
edenshaff
 
 



Number of posts: 1
Age: 34
Location: perek, malaysia
Points: 7706
Reputation: 0
Registration date: 2011-02-01
Operating System: Windows Xp

PostSubject: Re: PERMAINAN DART........   Tue Feb 01, 2011 12:24 pm

hai all.. untuk yang baru blajar, saya syor kan blaja stroke dart dulu. maksud saya blaja aim dart dulu.
1. try baling fokus untuk 1 rumah saja. contoh rumah 20. make sure sume dart masuk dalam area 20. then tukar rumah lain pulak.
2. next step plak. klu dah boleh baling mane2 rumah, try fokus kat bull eye je.
3. bile sume tu dah cekap, u all can sparring ngan kawan2.
so, klu dah boleh main ngan kawan baru la terasa seronok bermain dart ni.
saya pun baru 2 tahun ngan permainan ni. saya guna dart yang beratnya 25gram.
harap lebih ramai pemain tempatan berminat dengan permainan ini.
Back to top Go down
View user profile
 

PERMAINAN DART........

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» Fox Predator - Hi-Visibility Dart Float - Setup
» dart iron eagle 9.2 deck block
» mr norms dart on spike tv
» 69 Dodge Dart LO-23
» Thanks Dart!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FHG Komuniti ::  ::  :: -