FHG Komuniti
You must login or register to view all this site...
thanks from FHG komuniti...



 
HomeMenuju Era BaruRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Poll
Windows Apakah Yang Sedang Anda Gunakan Sekarang
1. Windows XP
49%
 49% [ 56 ]
2. Windows Vista
23%
 23% [ 27 ]
3. Windows 7
28%
 28% [ 32 ]
Total Votes : 115
Latest topics
Top posters
Haji Gendutz (1067)
 
abu9783 (942)
 
exter3144 (590)
 
QuadCore (374)
 
Eset Mataku (190)
 
cicakman (181)
 
trader9509 (170)
 
ladylight (169)
 
reaker850327 (158)
 
Dreamcast (150)
 
HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Share | 
 

 TiPs dan PeTuA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 1:49 am

Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani.
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
Eset Mataku
 
 



Number of posts : 190
Age : 29
Location : inside your pc
Points : 16158
Reputation : 0
Registration date : 2008-02-05
Operating System : Windows Vista Bussiness

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 1:51 am

ya nang benar.... jgn biar diri kita hanyut dgn arus teknologi...
ingat asal usul kita... cool

_________________
Back to top Go down
View user profile
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 1:52 am

seperti biasa....org bukak topik nya lah yang post dolok nak...

tok petua best untuk siapa2 yang berkenaan sahaja...

5 Petua Mengempiskan Perut

Petua 1 :
Cara mudah yang biasa di lakukan ialah dengan hanya mengambil beberapa biji limau kasturi dan sedikit kapur makan. Perah jus limau kasturi tersebut dan gaul bersama dengan kapur makan tadi. Sapukan pada perut anda yang buncit untuk mendapatkan hasil yang memuaskan. Insyaallah perut anda akan kempis jika rajin mengamalkannya.

Petua 2 :
Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaAllah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit. Selamat mencuba

Petua 3 :
Asam jawa dan garam dibancuh dengan segelas air panas. Embunkan semalaman. Esok paginya minum air tersebut sebelum membasuh muka atau membuang air kecil.

Petua 4 :
Ambil segenggam cekur, tepung beras, asam dan gula merah secukupnya, gula pasir dan garam. Semua bahan itu ditumbuk halus, kemudian masukkan air sebanyak setengah gelas. Air tersebut ditapis dan diminum. Amalkan ia selama 4 hari berturut-turut.

Petua 5 :
Ambil beberapa biji buah delima. Kupas kulitnya dan jemur sehingga kering. Setelah kering, rebuskan ia dengan sedikit garam. Air rebusan kulit buah delima ini hendaklah diminum selalu bagi mengempiskan perut.


selamat mencuba....
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 1:54 am

aieekkk....laju juak Eset Mataku reply....
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 2:04 am

kamek pun maok juak kongsi tips lah..
sapa2 rasa malu2 n susah nak lafaz word "Paling Gila" iaitu I LOVE U..
tok kamek berik tips untuk memudahkan kerja anda...

1.Tulis kat kertas Aku Cinta Padamu n ngkah kat meja makan time makan brsama
2.berik email ngan sidia berisi lagu o puisi cinta....
3.mun manyak duit.. selalu berik kad cinta ngan sidia..
4.Mun rasa pande brlagu, berlagu lagu cinta dgn sidia...
5.Tulis knapa n mengapa kamu mencintai sidia n hantarkan kpadanya supaya sidia mmbaca isi hatimu
6.Mun jumpa ngan sidia, berikan senyuman paling menawan ngan nya...
7.Kiranya kamu terpisah jauh ... mun dapat, berikan kunjungan mengejut...

try lah sapa2 yang susah gilak2 nak lafaz I LOVE U ya... Surprised

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 2:06 am

senang gilak2 dah org ya nak melafaznya.dah diberik tips dah ya.baruk konpiden kit...
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 2:08 am

mun tips bercinta ada...tips putus cinta mauk ada juak tok...


Last edited by trader9509 on Fri Apr 25, 2008 2:09 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 2:11 am

Cinta memang manis & indah bila diakhiri dgn. ikatan yg. sah. Bagaimana pula dgn. cinta yg. putus di tengah jalan. Tentu perit utk. menghadapinya... apatah lagi bila bekerja di satu pejabat. Mungkin dgn. panduan berikut sedikit sebanyak dapat mengurangkan perasaan gundah gulana, kepedihan & rasa kecewa yg. dialami.

10 TIPS...

1. Berdamai dgn. diri sendiri. Manjakan diri anda ie mandi sauna, urut aromaterapi dsb. Jgn. ragu-ragu bersikap egois, menangislah sepuasnya jika itu yg. diinginkan. Usah pedulikan komen-komen drpd. org. lain.
2. Hindari dari membuat keputusan2 besar kerana keadaan anda masih dlm. kedukaan dan tentunya masih lagi dipengaruhi emosi.
3. Berbicara dgn. org2 yg. anda percayai. Drpd. mereka anda akan mendapatkan kata-kata bijak yg. boleh menghiburkan hati.
4. Keluarlah dgn. kawan2 lama yg. dapat membuat anda tersenyum, bahkan tertawa lebar.
5. Perbaiki penampilan diri dgn. demikian akan akan lebih mempercayai diri.


Last edited by QuadCore on Fri Apr 25, 2008 2:27 am; edited 1 time in total (Reason for editing : combine)
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: 10 TIPS...   Fri Apr 25, 2008 2:15 am

6. Jgn. melarikan diri dgn. org. lain. Org. yg. baru putus cinta cenderung ingin cepat-cepat punya kekasih baru utk. menepis kesendirian. Kesilapan besar kerana 'pelarian' tersebut bukanlah akan menyembuhkan tapi akan menimbulkan masalah baru.
7. Bermesralah dgn. binatang kesayangan spt. kucing, arnab dsb. Sedikit sebanyak akan melupakan kepedihan.
8. Menulis surat. Jika anda membenci bekas kekasih... tulislah semua kebencian anda di sehelai kertas, lalu bakar. Hal ini hanya untuk menyalurkan emosi anda.
9. Jgn. ragu memberi 'komplimen' utk. diri sendiri. Misalnya jika anda suka bunga, belilah beberapa kuntum bunga & letakkan di mana anda suka. Ganti beberapa hari kemudian dgn. bunga lain.
10. Makan tepat pada waktunya. Jgn. menjadi kuat makan (emotional eater) kerana berat badan anda akan naik dgn. cepat tapi jgn. pula hilang selera makan krn. anda akan jd. tidak bermaya. Makanlah dgn. tepat dan sihat.


Last edited by QuadCore on Fri Apr 25, 2008 2:29 am; edited 2 times in total (Reason for editing : combine)
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 2:32 am

ada lagik tips tok....

Bajet Kahwin - Sedikit Panduan Bagi Yang Nak Kawen

Panduan kahwin bagi yg belum kahwin atau Yang nak kahwin lagi..Ok.. sekarang nie ada yg nak dekat kahwin ataupun ramai yg ader plan nak kahwin. Sumer orang tahu lah persiapan untuk kahwin bukannya mudah banyak persiapan yg perlu di adakan... . ia memerlukan satu perancangan yg cukup teliti bagi kedua-dua belah pihak.

So ader orang yg tak jadi kahwin pasal nak kahwin. Kalau kahwinmestilah nak buat majlis Walimah... untuk mereka yg tak tahu, majlis walimah ialah majlis sambutan hari perkahwinan dimana sanak saudara sahabat handai jirantetangga dijemput hadir makan bersama.
Pasangan sekarang lebih stress memikirkan majlis ini daripada memikirkan masa depan dan hala tujuan hidup bersama selepas nikah.
Ok berikut adalah sedikit sebanyak panduan dan kos untuk persiapan majlis ini. Supaya menjadi pedoman untuk mereka yg ingin berkahwin dan yg ingin berkahwin lagi.

1. Kadi
At least 6 months before the proposed nikah date korang mesti kena pergi kat jabatan, and bila korang gi register korangmistilah dah tahu asas kahwin yg akan diberikan,tarikh dan tempat nikah. Lepas register orang bolehlah book kadi. Sorang je book... . jgn dua dua gi book plak.
Kos kadi : RM80++

2. Kursus Rumahtangga
Kener pergi... . kalau tak pergi korang takleh amek sijil nikah. Tapi when u go and collect the sijil nikah at Jabatan they neverask for the sijil kursus... . whatever it is kanbaik kalau korang pergi attend the kursus. walaupun kiter dah terer dlmbab rumahtangger tapi ader baiknyer kalau kiterrefresh balik aper yg telah kiter ketahui.
Kos kursus : around RM80 for the whole session (tengok tempat)

3. Book Mak Andam
Mak Andam is one of the most important people dalam perkahwinan. Nakowang pompan... .. pilih mak andam boleh makan ahun lamernyer. Of courselah, lelaki nak amek mak andam buat aper sey.At least six months misti nak book... later thanthat u might have a problem finding one... .. kalau ader pun mak andam dari Kreta Ayer Chinese Dance Troupe.
Kos : RM1200 (tengok baju aper... kalau ader baju batman atau otromen(mungkin mahal sikit)

4. Photographer (ambik piney ada diskaun)
Selalunyer mak andam akan rekomenkan photographer sekali. Kalau takkorang kenerlah carik sendiri. Sekarang owangmelayu dah pandai... . dah pandai amek studio, dah pandai amek outdoor. Gambar xxxxl je belom owang try.
Kos : RM800

5. Kompang/Hadrah
Unless korang nak pakai loktang takyah panggil kompang. Kalau nakpanggil at least 3 mths notice.
Kos : RM300

6. Dekorasi Blok& Pelamin
Sekarang sudah canggih... kolong blok diorang transform jadi macamistana Taj Mahal... . kalau tak pun jadi macam lori cinamati... . letak kacang samer kuaci sudah original beb... . tinggal nakcampak kerander je kat tengah-tengah. Macam-macam design macam macam pattern.
Kos : RM1000

7. Tukang Masak and Khemah Kosi Meja
Tukang masak mesti ader beb... kalau takder camner owang nak makan?Lainlah kalau korang buat majlis kat Mac Donald's.
Kos : RM7000 (tengok kepaler yg datang)

8. Kereta
Unless korang nak gi bertandang jalan kaki takyahlah sewa kereter.(*naik basikal bleh gaks..) Kalau nak sewa, kenerlah sewa yg special punyer... Merc ke?... Jag ke?. kira ygbesau punyer kereter lah. Janganlah plak badan korang besau abih sewaKancil... ... sampai besok pun takleh masok!
Kos : RM300

9. DJ/Karaoke
Kalau majlis senyap dan sunyi je taklah meriah kan? Lazimnyer owangakan engage DJ/ Karaoke services. Ader jugak ygamek band industan, brass band. At least 6 mths mesti nak kener book.
Kos :RM850 (dengan dinner sekali)

10. Berkat
Kira door gift lah. Yg biaser telur rebus owang kasi... tapi sekarangdah maju... diorang lagi kreatif... ader yg kasi tuala, sabun,buku, cokelat, agar-agar, mangkok, gelas,surah Yasin, etc etc.
Kos : RM3000++

11. Miscellaneous
Perkara perkara kecik owang selalu overlook... perkara perkara kecikginilah yg selalu membuat kocek kiter tebakar. Bender-bender seperti Bunga Pahar, Sireh Dara, Kek, Sabun, Rokok Rewang, Sewakolong blok, Tuala rewang, pisau rewang,barang-barang hantaran, cadar, kelambu, langsir, carpet, bill, lauk pauk preand post majlis, plastik buat bungkusan, kad jemputan... ...
Kos : RM2500++

JUMLAH KESELURUHAN
RM17,110
Tidak termasuk hantaran lagi. SELAMAT PENGANTIN BARU
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 2:34 am

nang Bagus gilak dah tok... sapa2 nak kawen ya.. boleh lah membuat pengiraan gik..
senang ati mak bapak nangga anak nya kawen... Surprised

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 2:40 am

hzahahaha...kos belon ngan hotel jak blm masuk gik.tp mun gik moyan ke kpg baru, sik perlu beli tiket belon.blh pake feri or jeraya darat jak...sik jem..
tips honeymoon menyusul kemudian...wait and see..
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri Apr 25, 2008 9:43 am

nang kacak gilak mun trader9509 beri tip tuk respect gua sama lu.....
guling
Back to top Go down
View user profile
Finiey82
 
 



Number of posts : 90
Age : 34
Location : sarawak
Points : 15780
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Sat Apr 26, 2008 2:22 am

tok aku gik konsi tip dalam ngato keta or tosikal.

1. jangan terlalu binggung nak nyuruh keta kita kacak...kata orang ilek ilek...

2. mun nya pande rosak pake jak sampe nya rosak mena ... mun nganti puas ati... lain mun duit dah banyak gilak... rosak sikit alu tuka...

3. mun dah ada duit klak... simpan sikit kak ya mun nak berabis berabis lah sia...
p selalu nya sik pande abis nak di ato kita ya..

4. mun dah nak nuka br jangan tuka alang alan.. carik jalan k nuka nok bagus pun sik nuka 2 3 kali klak... mun duit sik abis lanja tuka jak nok cikai cikai ya.

kak ya mun nak ngacak moto ya jangan lak lebih lebih .... nambah nak sik patut patut... tok sik abis moto di tampal ngan stiker... konon tek kacak... dah ya k apa spray colour mahal mahal... gus tandah pia jak...

renun renung kan selamat beramal hahaha
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Sat Apr 26, 2008 9:21 am

wah...wah..lain jak petua finiey tuk...... guling
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Sat Apr 26, 2008 9:27 am

tuk aku nak beri petua juak lah....

1.mun dah ada gerek nak tapi g juak maok masang 2 3 org padah benar2 ngan org puan ya..mun nya sik kisah on jak janji....ada hitam putih ada pakei cover diri pun...

2.pas ya mun nak ninggal org puan jgn di sentuh org puan @ di ehem-ehem org puan ya nie ndak palak pening nak ninggal.....
dapat nyaman nak buang pening palak....

3.nak ngga haiti budi org puan ya tek nak kita jgn mujuk suruh nay sakit hati gilak2 leh kita mun nay nang suka nya kan balit kat kita tp 1 jauk mun nang jodoh sik akn ke mana.....

renung-renungkan dah ambil ikhtibar kidding Wink
Back to top Go down
View user profile
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Sat Apr 26, 2008 10:48 am

yah...mcm bukan bunyi tips jak ya...

tapi sikhal lah...gohet jak apa mauk di luah.free country...
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Sat Apr 26, 2008 11:16 am

tip ya trader...you tuk macam sik faham jak tip ya hahaha
Back to top Go down
View user profile
Finiey82
 
 



Number of posts : 90
Age : 34
Location : sarawak
Points : 15780
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Sat Apr 26, 2008 1:25 pm

rasa aku ya kan tip ya....
ya nganok dengan seblah jak ya...
p sik pa lah free country tek nak....

n abu...
mun nak brik tip...
berik terang2... sturn bahasa u susah mau difahami...
tidak begiu trader...
hunny bee.... sila samb.... Surprised
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon Apr 28, 2008 8:47 am

ko sik faham kah finiey....owh tedah akgak aku aku nerangkan lebih lanjut.... hahaha
Back to top Go down
View user profile
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15895
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon Apr 28, 2008 8:49 am

sapa2 ada tips nyimpan duit byk2 gilak?
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon Apr 28, 2008 1:43 pm

ada petua gua nak kongsi...

Aduh... putus lagi... putus lagi ! Kenapa hal ini harus terjadi padaku !" Mungkin itu yang sekarang bakal terlintas di benak kamu - kamu yang baru aja putus cinta. Sebenarnya, putus cinta itu suatu hal yang biasa dalam kehidupan manusia, yang menjadi tidak biasa ketika kita menghadapinya dengan penuh ke-shock-an, tanpa disangka- sangka. Jadi, daripada mengeluh, lebih baik cari cara mengatasi kepahitan agar kepedihan hatimu cepat hilang.

Pilih saranan yang sesuai dengan hatimu. Disini saranannya:



+ Legakan hatimu
Langkah pertama, khusus buat gadis - silakan masuk bilik dan menangislah sepuasnya . Ingat semua memori yang indah selama kamu berdua, kemudian menangis sampai kering air mata . Kalau perlu putar saja lagu - lagu sentimental biar air mata keluar lebih deras lagi. Buat hati kamu jadi lega. Bila sudah lega, tidur saja. Bangun nanti kamu akan lebih berasa segar sedikit.

Buat lelaki, pukul apa saja yang kamu mahu (jangan pukul orang). Karung tinju adalah tempat terbaik buat lelaki-lelaki yang baru putus melepaskan perasaan marah, geram,

sedih , kecewa dan sebagainya.



+ Remember the bad things
Ambil pensil dan kertas, kemudian tulis senarai negatif pasangan kamu. Tulis juga segala peristiwa-peristiwa yang kamu anggap sebagai kejadian yang tak termaafkan tapi akhirnya kamu maafkan juga (dulu) kerana masih sayang .Setelah itu, kamu baca senarai yang baru kamu buat. Kamu bakal sedar, putusnya hubungan itu memang sudah semestinya terjadi. Kamu beruntung terlepas dari tangan orang yang salah.


+ Bye Bye Bye
Buang semua barang yang ada hubungannya dengan kisah kasih kalian berdua dulu. Mulai dari foto - fotonya, sehinggalah teddy bear yang dia berikan sewaktu Valentine. Ini penting, biar ingatan kamu cepat lupa segala kenangan bersama. Jika tidak, kamu akan sentiasa dihantui bayangannya tatkala melihat barang-barang pemberiannya.


+ As Bad As I Wanna Be !
Yup ! Jadi gila-gila sedikit asalkan tidak melampau batas ! Lakukan saja hal - hal yang dia larang semasa kalian berkasih dulu (tentunya yang bukan negatif atau yang mendatangkan kesan buruk bagi diri kita sendiri). Seperti, hal - hal yang dulu kamu tidak pernah cuba. . Misalnya, dulu dia melarang kamu menyertai ekspedisi memanjat gunung, sekarang sertai saja mana-mana kegiatan lasak yang kamu minati dan lakukan!. Puas kan ! Tiada siapa melarang lagi! Begitu juga dulu dia melarang kamu bermain bowling bersama teman-teman . Sekarang kamu ada banyak masa untuk melakukannya. Bak kata lakukan apa yg dulu dia tak suka anda lakukan ketika bersama dia dulu#8230;


+ Create things
Putus cinta itu kadang-kala menimbulkan inspirasi tersendiri bagi sebahagian orang untuk berkarya. Ini positif. Kalau kita perhatikan, puisi- puisi bukan saja menceritakan tentang indahnya cinta. Tapi menceritakan juga tentang pahit getirnya. Jadi kreatiflah! Anggap kejadian yang menimpa kamu itu bukan musibah, tapi anugerah yang ada hikmahnya. Siapa tau esok kamu bakal jadi pereka fesyen ternama setelah mengeluarkan ciptaan unggul yang bertema "Pieces of My Broken Heart"


+ Berkumpul Bersama Teman
Hindari menghabiskan hujung minggu sendirian, kerana pasti sangat menyiksa kamu. Jemput teman-teman kamu ke rumah, sewa/beli VCD banyak-banyak dan menonton ramai-ramai. Kamu juga dapat mengingati masa lalu bersama teman- teman yang penuh kenangan manis dan lucu, sebelum terikat dengan kekasih kamu. Pasti akan menghiburkan hati kamu yang gundah apabila dapat ketawa bersama teman-teman seperti waktu lalu.



+ Cari penganti !
Satu-satunya cara efektif untuk melupakan seseorang, ya... , cari penggantilah ! Ingat, dunia kan luas. Kumbang dan bunga bukan seekor. Yang kamu perlu lakukan, bukalah hati kamu untuk menerima orang lain yang mungkin lebih baik dari kekasih kamu dahulu.. Itu saja. Ingat..! mungkin yang baru lebih baik dari yang lepas.


+ I will survive...
Dengarlah lagu "I will Survive" yang sudah dinyanyikan dalam banyak versi. Lagu itu pasti membuat kamu jadi lebih kuat untuk menerima perpisahan. Percayakan diri kamu. Kuatkan semangat untuk terus melalui hari-hari yang mendatang. Berikut sedutan lagunya... I will survive. As long as I know how to love I know I'll be alive. I've got all my life to live. I've got all my love to give. I will survive.


Ya! Kehidupan perlu diteruskan.. . ... ...

berpisah bukan bererti hidup kamu telah berakhir.. mungkin ini satu langkah untuk anda membuka lembaran baru
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Tue Apr 29, 2008 12:13 pm

kacak gilak petua kau tuk exter ko pun dah try nak nie 1 hahaha
Back to top Go down
View user profile
Finiey82
 
 



Number of posts : 90
Age : 34
Location : sarawak
Points : 15780
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Tue Apr 29, 2008 1:07 pm

dah lah nya try ya... mun sik sik kan nya tauk gilak 2 menda ya.
hahaha
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Tue Apr 29, 2008 1:49 pm

yo nang benar tp og diam jak.... hahaha
rahsia dripun nak bagus leh madah org nak jaik jgn sekali
ingat ya pesanan abg sulaiman

guling
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Today at 12:02 pm

Back to top Go down
 
TiPs dan PeTuA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» vintage Thrush exhaust tips
» Shaft tips - tapered or parallel
» cool exhaust tips
» cool roush mustang exhaust tips
» Tips on Pumping Gas

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FHG Komuniti :: PerBinCanGaN ::   :: Sembang-sembang-
Jump to: