FHG Komuniti
You must login or register to view all this site...
thanks from FHG komuniti...



 
HomeMenuju Era BaruRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Poll
Windows Apakah Yang Sedang Anda Gunakan Sekarang
1. Windows XP
49%
 49% [ 56 ]
2. Windows Vista
23%
 23% [ 27 ]
3. Windows 7
28%
 28% [ 32 ]
Total Votes : 115
Latest topics
Top posters
Haji Gendutz (1067)
 
abu9783 (942)
 
exter3144 (590)
 
QuadCore (374)
 
Eset Mataku (190)
 
cicakman (181)
 
trader9509 (170)
 
ladylight (169)
 
reaker850327 (158)
 
Dreamcast (150)
 
HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Share | 
 

 Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Wed Jun 25, 2008 1:33 am

Can , Gerek , Kekasih N teman baik...
apakah yang tersirat n tersurat...
apa komen korang tentang isu ini


Last edited by Haji Gendutz on Mon Oct 26, 2009 11:26 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Wed Jun 25, 2008 9:02 am

Can ya macam NDOI,
Gerek pula macam kerendak atau Spare part untuk kekasih,
Kekasih ya pula org yang di Cinta i,
Teman baik tuk teman yang dapat berkongsi apa juak masalh n dapat membantu dalam menyelesaikan masalah

komen aku tentang isu tuk bagus juak lah hahahahahahaha hahaha


Last edited by abu9783 on Fri Jun 27, 2008 5:22 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
boyakz
 
 


Number of posts : 10
Age : 34
Location : Swk Rivers
Points : 15430
Reputation : 0
Registration date : 2008-06-27

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Fri Jun 27, 2008 4:44 pm

abu9783 wrote:
Can ya macam NDOI,
Gerek pula macam kerendak atau Spare part untuk kekasih,
Kekasih ya pula org yang di Cinta i,
Teman baik tuk teman yang dapat berkongsi apa juak masalh n dapat membantu dalam menyelesaikan masalah

komen aku tentang isu tuk bagus juak lah hahahahahahaha hahaha

fuhhh......
sekali lagi gua respek sama lu.....lu memang power bab cintan2 ni....
satu jer gua tak paham apa lu cakap......"Gerek pula macam kerendak atau Spart part untuk kekasih"..
Spart part tu aper..????

hehehehe.....jgn marah bro..... hahaha
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Fri Jun 27, 2008 5:24 pm

apa kau cakap nie boyak?tangga lok betul2 hahaha
kau kah aku salah ?ada ko faham apa ayat aku ya? kidding
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Tue Jul 08, 2008 5:54 pm

terpulang pada tafsiran masing2..perkara ya sik la serumit ni pun mun nk dipikir..ya suma soal hati..teman baik leh jadi gerek,gerek leh jadi teman baik,bole jadi can,bole jadi kekasih..jangan tersalah jantina udah la..berpegang pada hukum hakam yang tuhan dah tentukan...karma masing2 ada bah dalam penentuan matlamat dalam bidang ya..langit tak semestinya cerah..so,pandey2 la mun nk merik kategori tok sesuatu hubungan..jgn silap langkah..bahaya..

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Wed Jul 09, 2008 3:30 pm

bahaya macam nie maksud exter tuk?cubo ko listkan bahaya ya? hahaha
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Wed Jul 09, 2008 5:58 pm

uiks..banyak benda yg boleh dikategorikan sebagai bahaya u bila dah silap langkah tok..cuba ikut logik mun u berjalan depan ya longkang besar..u sik stop2 konfirm masuk dlm longkang ya..bau,kamah,kemaik..eeeeeiii...ya perumpamaan jak la..mun ditranslate dalam hal perhubungan benda ya nmpk mcm da persamaan dan kesinambungannya..ha...sebab ya kita perlu bijak dalam membuat sebarang keputusan agar tidak menyesal dikemudian hari dan waktu...

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Tue Jul 15, 2008 3:07 am

can, gerek, kekasih & teman baik blh dsatukan mun betol caranya..

can = bhs urg lamak
gerek = bhs swk merujuk kpd bf/gf
kekasih = bm la ow.. formal jak bunyi
teman baik = seseorg yg blh mjadi pendengar yg setia.. ukan ya ajak.. seseorg yg blh bsama sik kira time senang @ susah



mun kita satukan suma tok, maka tjadila sesuatu hubungan yg positif jika cara yg kita maok ya adalah btol & akan tjadi sebaliknya jika kita sik tauk gney nak handle.. ( pepelek jak bhs mek eh)

semua idamkan sesuatu yg indah2 & yg tbaik utk pasangan memasing.. so sikkan la kita bgerek semata2 hanya utk bgerek.. so dr kita bgerek ya, kapel kita ya blh jadi apa2 jak dlm kehidupan kita.. dr cya, wujudla perkataan2 yg pak haji nyatakan datas..


can, gerek, kekasih & teman baik ya satu rumusan yg padat utk hubungan seseorg.. seseorg yg dpt bkongsi masalah, btukar2 pendapat, bgumbira, berduka & juak ya adalah pengalaman hidup memasing.. ( agik skali pa dikrepak kmk)


dr ke semua yg dnyatakan, tjadila perkara yg tsirat & juak tsirat, kita kedirik mesti pandey handle @ mbentuk sesuatu perhubungan ya mjadi lebih bait.. ( agik skali mek guna bhs pepelek)

mun dah tjadi sesuatu yg tidak baik.. maka dr can,gerek,kekasih ya akan hilang tetapi sesetgh dr kita blh agik mjadikan kapel kita ya tek mjadi teman baik kita. maybe dcya ada persefahaman bbanding time gik msh ada hubungan yg spesel. ( bhs mek tok)

lak2 tmbh agik memandangkan kmk mgunakan bhs yg mungkin urg sik fhm apa yg mek ingin sampaikan.. & mohon maaf mun apa yg mek sampaikan tok sik menepati topik yg dah dnyatakan.


wassalam



Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Thu Jul 17, 2008 1:45 pm

pergh...bagus la ulasan lala tok..pakar bahasa..

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Thu Jul 17, 2008 11:35 pm

exter3144 wrote:
pergh...bagus la ulasan lala tok..pakar bahasa..

ehek..ehek.. maceh.. tapi mek ukan pakar bahasa.. sik tauk time ya tang mencurah2 jak word.. hehehe.. p ya juak la based on my experience cuma bab nak bkwn balit ya sekda la... coz pihak sbelah sik mok bkwn dsbbkn gerek..ishh.. saba jakla..p sekda hal juak la coz lepas break mek dpt byk kwn...hehehe.. yala sbaliknya blaku..da hikmah ba.. yerrRrr
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Fri Jul 18, 2008 11:13 am

kedatagan lala tuk di alu-alukan haji betul sik lala?
kedatagan lala tuk memberikan forum tuk menjadi menarik g coz nya puan dan lebih2 lagi nya boleh beri komen hehehehehehe alu nak senyum lala lok sik apat di puji kah? kidding
kata2 nya ngan kedak pakar bahsa exter owh aku pun respect tuk Surprised
Back to top Go down
View user profile
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Sun Jul 20, 2008 12:56 am

abu9783 wrote:
kedatagan lala tuk di alu-alukan haji betul sik lala?
kedatagan lala tuk memberikan forum tuk menjadi menarik g coz nya puan dan lebih2 lagi nya boleh beri komen hehehehehehe alu nak senyum lala lok sik apat di puji kah? kidding
kata2 nya ngan kedak pakar bahsa exter owh aku pun respect tuk Surprised

hehe...aok2.. pak haji ya jimput (jemput) kmk.. Surprised
erm.. adaka kmk jak bjantina rempuna lam forum tok?
p apa2pun, leh juak tukar2 pendapat ba sesama kedirik..
senyum nang la ada incek abu ehh.. sikla mek nak bmasam muka.. kidding
sori la mun bhs mek kdg2 agak menyukarkan urg mok fhm.. pepelek jak bhs mek ya..

** nice topic pak haji.. i loike.. No
** cobala mek dpt gik bkwn ow pas break up..p yala.. sik suma dpt dimbak bkwn agik.. silent
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Sun Jul 20, 2008 1:13 am

jgn bunyi ya bah... ingat pepatah madah.. patah tumbuh hilang berganti... Surprised
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Sun Jul 20, 2008 1:24 am

Haji Gendutz wrote:
jgn bunyi ya bah... ingat pepatah madah.. patah tumbuh hilang berganti... Surprised

erm..oleh yg demikian, sik la mek bbunyi gya..p asa tkilan juak la.. byk sbb juak sikpat bkwn agik eh.. ntahla..sik fhm juak mek.. kidding

ehek.. apa yg patah? apa yg tumbuh? apa yg hilang & apa yg bganti?
scratch
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Tue Jul 22, 2008 9:36 am

oleh itu lalagurl mesti mencari penganti yang telah hilang ya...ndak macam ya nya haji hahaha
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Tue Jul 22, 2008 10:23 am

benar kata kitak en abu.. mun ada sakit, jumpalah doktor...
jgn ditandah.. klak melarat nya klak... hidup kita memang ditakdirkan berpasangan... tp terpulang pd anda untuk memilih...

p/s: Bercintalah berpada-pada... usah serah segala...
Demi Masa depanmu, berhati-hati selalu...
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Tue Jul 22, 2008 12:14 pm

ada benar nya haji...sama mcm kata ziana zain ya..huhuhu...

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Tue Jul 22, 2008 4:25 pm

tapi setiapa pepatah ktk ya haji nang bermakna gilak2.....
jgn jak pepatah ya memakan dri pun kidding
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Thu Jul 24, 2008 5:49 pm

pepatah bila patah bole mematahkan hati dirik pun...hahahha..mun dah patah disambung sik sama...

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Thu Jul 24, 2008 7:30 pm

abu9783 wrote:
oleh itu lalagurl mesti mencari penganti yang telah hilang ya...ndak macam ya nya haji hahaha

hahaha maybe juak leh dkatakn mek tgh mcari... p asa cam mls jak.. Surprised bya la urg offer drik kat kmk.. mls nak offer drik kat urg.. bok best.. best gik la bkwn dr bgerek.. p dlm bkwn leh bsyg2 gik ya.. nakka best ya.. adeh..bebelit dah bhs.. pengganti yg dah hilang ya lom dpt agik eh.. syg nak melepas urg lamak.. No
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Fri Jul 25, 2008 10:52 am

ya rabbi nang setia lalagurl ya haji setia pada yang satu yang MAHA ESA....hehehehehe
tapi lalagurl sik nak tggu juak mun nya dah laki org m,acam nie nak ke alu singgle selama-lamanya.....
setiap manusia di kurniakan seorang pasangan hidup oleh itu hendaklah kita mencari nya hahaha
ndak macam ya haji gendutz...benar kah kata2 kmk ya kidding
Back to top Go down
View user profile
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Fri Jul 25, 2008 8:24 pm

bena kata ktk ya abu Wink
nektok lom la masa nak bcarik lok eh..
mls jak asa ba..
mmg bena setiap dr kita tok ada pasangan memasing..
p yala tek.. MALAS juak la sbb utama kmk tok tek..
sik mok la bgerek p kmk sik merasa hepi bsama urg ya lak..
so, better bkawan jak la.. gik senang..
sik merana jiwa.. yerrRRrr.. alu la kmk..
InsyaAllah, pasti ada masa nya kmk jumpa urg yg sesuai utk kmk..
@ jodoh kmk.. p nektok abiakan saja la..
byk gik perkara nak dpk..

** sik sggp nak bgerek dolok.. coz sik mok bgerek lain semata² nak melupak urg lamak..
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Sat Jul 26, 2008 2:32 pm

hmmmm lalagurl tuk g yakin ngan dirinya pun coz gereknya akan kembalai kpdnya lagi.....
pesanan tuk dari haji k nya madah jgn terlalu berharap lak menyusah diri....
hujung2 alu jd lagu nak di embak lam penjara ya ....ndak macam ya kah kata ktk tek haji kidding
Back to top Go down
View user profile
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Sun Jul 27, 2008 4:02 pm

abu9783 wrote:
hmmmm lalagurl tuk g yakin ngan dirinya pun coz gereknya akan kembalai kpdnya lagi.....
pesanan tuk dari haji k nya madah jgn terlalu berharap lak menyusah diri....
hujung2 alu jd lagu nak di embak lam penjara ya ....ndak macam ya kah kata ktk tek haji kidding

maceh abu...
kmk sik mharap koh.. cuma mok takes time ba nak melupak anak ya.. yerRR ... kidding
ya jak mampu mek madah.. gikpun mun jodoh mek duak, akan kembali agik..
p mun ukan jodoh, nang ukan la ya.. hahaha
hehe..aok ow.. lagu cinta segi.. best ya ehh.. Surprised

Back to top Go down
View user profile
cicakman
 
 



Number of posts : 181
Age : 30
Location : malaysia
Points : 16225
Reputation : 0
Registration date : 2008-01-20

PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Mon Jul 28, 2008 12:30 am

LALAGURL.mesti da hikmah disebalik peristiwa...sbrlah ye... Wink

_________________

cicakman0586
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik   Today at 12:04 pm

Back to top Go down
 
Can,Gerek,Kekasih And Teman Baik
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FHG Komuniti :: PerBinCanGaN ::   :: Sembang-sembang-
Jump to: