FHG Komuniti
You must login or register to view all this site...
thanks from FHG komuniti...



 
HomeMenuju Era BaruRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Poll
Windows Apakah Yang Sedang Anda Gunakan Sekarang
1. Windows XP
49%
 49% [ 56 ]
2. Windows Vista
23%
 23% [ 27 ]
3. Windows 7
28%
 28% [ 32 ]
Total Votes : 115
Latest topics
Top posters
Haji Gendutz (1067)
 
abu9783 (942)
 
exter3144 (590)
 
QuadCore (374)
 
Eset Mataku (190)
 
cicakman (181)
 
trader9509 (170)
 
ladylight (169)
 
reaker850327 (158)
 
Dreamcast (150)
 
HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Share | 
 

 SAYANG DAN SUKA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: SAYANG DAN SUKA   Wed Sep 03, 2008 1:36 pm

Sapa dapat huraikan kata-kata ya?
sayang dengan sesorang dan
suka dekat orang lain kidding
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Wed Sep 03, 2008 2:39 pm

nakpa nakya... mun dipike dgn akal kita tok.. benda ya agak mustahil...
tp bile di kenang2... sik mustahil benda ya leh terjadi...
tok pandangan kmk lah... perasaan sayang ya dah wujud lamak..
pabila nya jumpa someone yang bisa nyuruh nya tersenyum, rindok ati, happy tempat bicara maybe feel suka ya timbul...
kidding kidding

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Wed Sep 03, 2008 3:41 pm

owh macam ya kah tuan haji jd apa tindakan yang sepatutnya dilakukan oleh org ya? kidding
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 12:36 pm

suka datang lok ruk sayang...dakya li..mun sik suka ni ndak sayang..mun jd pun agak terbalit la owh..camni nk sayang ngn seseoarang mun sik suka ngn nya..atleast nya mesti stat ngn suka lok even though kinek tok bencik dah..ndak piya?suka lok ruk syg..pendapat i la..selalunya cinta sik terbit dari suka..nya mesti da sayang lok..so i rasa suka lok ruk sayang ruk cinta..ndak piya??tapi mun dalam kes syg ngn org lain suka pun ngn org berlainan sik salah ndak..biasa la manusia diciptakan dgn pelbagai pilihan.ibarat dciptakan tgn kiri dan kanan,kaki kiri dan kanan,utara selatan timur barat..syurga dan neraka..ko syg nya tok sik salah mun ko suka nya nun..ntam jak sia..hahahha..mana2..keputusan tgn rik pun abu..ko dah dewasa..pandey2 la..hahahaa....

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 1:59 pm

aei pelik na juak kata2 exter tuk haji owh semakin confius aku oleh nya.... kidding
apa hal ko kaitkan ngan aku exter ko baca persoalan aku ya lok ok.
ko imagine lah diri ko pun di cintai dan di sayangi oleh seseorang wanita lah nak si kan laki hahaha hahaha
ko pun sayang wanita ya juak.... tapi dalam masa yang sama org ketiga masuk...
pas ya wanita ko tek sukanya tapi nya still sayang kau apa kah tindakan ko laku kan? kidding
pas ya apa yang ko benar2 faham tentang SAYANG No No dan SUKA Surprised
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 2:04 pm

benar juak... lain kali baca lok persoalan... nak camyo bunyi nyo... kidding

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 2:13 pm

bah..duak2 kemuyskilan yg awal telah ku jawab dan selitkan dalam satu lontaran idea dan hujahan yang ku rasa bernas..hehehe..actly aku pun masih konpius ttg sayang dgn suka..sbb ya aku nanyak ktk duak balit hal ya(dalam erti kata mengharapkan ktk org mengiyakan@mengaokkan) salah satu daripada idea yg ku berik tadik..bc lok..hehehe..nak ni yg yg dkategorikan sbg sayang dan suka?terpulg la owh..ndak giya pok....hehehe

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 2:24 pm

pas ya wanita ko tek sukanya tapi nya still sayang kau apa kah tindakan ko laku kan? kidding
tangga ko apa yang aku colour ya exter aku minta pendapat? kidding
persoalan memerlukan jawapan dari org bkn nak megelirukan orang hahaha
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 2:35 pm

bah..sory la pok..aku pun tgh penin mbak demam tok..ku coba jawab ah..(bulan2 posa tok,biasa la hang kejap,mklum la lapa..hehehe)..tindakan ka pok..hehehe..mun dah kantoi kedak ya senang jak pok, tanyak ko bena2 apakah mksud suka ya..mun dpihak kt laki2 tok,kompom jeles ya menebal..so bertanyalah kepada si dia dengan nada seorang lelaki yang macho dan bkn nya dayus seperti ini :
"apakah perasaan sukanya itu akan membawa kepada sayang??"..
lazimnya sidia akan mejawab
"kawan jak bah..xda pa2..."
tafsiran nya bagi kita pihak lelaki, adakah benar??atau aku sedang dipermain-mainkan...???
lantaran itu, tanyalah hati kamu wahai lelaki sejauh mana egonya kamu??bagaimana wanita itu bole suka pada org lain sedangkan dia sepatutnya suka dan sayang kepada kamu saja?..namun jgn salah anggap dgn suka sbgai kawan dan suka kerna ingin mengawan..bah..hahahha...so,sebagai lelaki, dapatkan jawapan dari sidia dolok then seterusnya barulah kita akn bincangkan tindakan yang selanjutnya..assslmualaikum....pissss!!!! :)>-

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 3:03 pm

lazimnya sidia akan mejawab
"kawan jak bah..xda pa2..."

yup ya nang sering di jawab seorang wanita,
apa kesimpulan yang sepatutnya engkau lakukan?
sedangkan si dia yang di sukai nya itu pun tgh mengambil peluang yang ada.apa kah perasan kita sbg lelaki?
adakah kita berncang ketiga-tiganya atau lalu membiarkan saja dia terus
menghubungi lelaki yang disukainya itu?huraikan pada exter yang pakai bab sayang dan suka.hahaha


Last edited by abu9783 on Thu Sep 04, 2008 4:16 pm; edited 2 times in total (Reason for editing : colour biru sik nampak gilak)
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15764
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 3:26 pm

Hal ni ada dua keputusan je brother!!kalo lu sudah tidak ada kepercayaan pada si dia, senang aja bro...P U T U S K A N...sahaja..apa guna bersayang2 seandainya hati kita sudah tidak ada kepercayaan terhadap pasangan masing2..seolah2 kita menipu diri kita sendiri..dan lelaki yang membiarkan wanita menipu dirinya sendiri adalah lelaki yang dayus dan lemah..lemah bro ..L E M A H!!!!...kalo dah kantoi buatlah keputusan yg tidak perlu kita sesali skrg atau kemudian kerna tidak suma perkara perlu kita sesalkan dalam dunia ni melainkan kelalaian kita menyembah tuhan yg maha Esa..bab tu perlu dperbetulkan (dalam perbincngan yg lain la..)so, u want tindakan..simple je bro..teruskan or putuskan..itu aja..tp tkkan u nk biarkan diri ditipu BRO...come on la..hehehe....yg penting,pikir semasak2nya..buatlah keputusan yg wajar...hehehehe..sekadar pendapat bro..yg lain budi bicar sendiri..

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 4:20 pm

ya baru betul bro nak jawapan macam ya maok oleh aku.......
sik perlu bincang2 kah bro..... terus putus jak kah? kidding
kata2 PUTUS!!!!!!! ya bisa gilak bro mun dah PUTUS!!!! ya nang sik amok balit g lah... hahaha
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 4:37 pm

lom tentu gik sik mok balit... kata urang alam berubah kerana manusia, manusia berubah kerna manusia...
sik mustahil cinta ya come back after putus nak... kidding

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 4:52 pm

ya kah?tapi mun nya dah pg kat org lain macam2 perkara negatif kita akan fikirkan kidding


Last edited by abu9783 on Thu Sep 04, 2008 4:55 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 4:55 pm

ya nang benar lah.. tp bumi nie sik di timpak hujan...
tolak ansur penting dalam sesuatu perhubungan.. masalah suka and sayang mungkin sikkan timbul
sekiranya take care and prihatin dlm sesuatu hubungan...tapi nielah gaya.. langit sik selalunya cerah...
asalkan kita sudi memaafkan and menerima sidia dgn seadanya...insyaallah hidup akan lebih bererti dan bahagia ...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 4:59 pm

kata2 ktk sungguh bermakna haji tapi mun ktk di tempat ya adapakah tindakan tuan haji lakukan?
setakat kita berkata2 memang mudah untuk mgatakan tetapi mun kita sendiri yang merasakn baru kita dapat memahaminya hahaha
"berat mata memandang berat lagi bahu memikul" kidding
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 5:02 pm

bukan dr fakta.. pengalaman mengajar erti kehidupan...
Embarassed

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 04, 2008 5:41 pm

owh jadi haji pernah lalui org SYANG dan SUKA lah kidding
mun macam ya apa kah tindakan haji g? hahaha
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16496
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Fri Sep 05, 2008 5:09 pm

luahan hati seorang insan . nya madah if seseorang sayang someone n at the same time she/he suka org lain... nevermind.. bcoz sayang n suka sik sama...
sayang tok melalui perbuatan and hati but suka melalui pandangan and mulut...

so renung-renungkan... selamat beramal....

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Sun Sep 07, 2008 8:51 pm

hm... best topik tok... mcm2 jak pandangan yg dberikkan...
bg kmk.. sayang & suka adalah berbeza wlpn kita nektok suka ilak nak mengaitkan sayang & suka ya...

sayang kat sumone (bg pendapat kmk la)...
* syg kat sumone tok ialah, syg kita katnya bena ilak.. pendek kata segala2nya utknya... syg ya juak timbul perasaan cinta.. n semestinya wujud la cinta..

suka tok plak ialak (pendapat kmk gik la..hehe)
* suka yg pada dasarnya blh btukar @ berubah2...
* kdg2 kita suka urg ya dlm masa yg singkat @ lamak..
* kdg2 suka ya juak sbb perasaan kita tertarik kat sumone ya dgn tlalu cepat @ pada perbuatan seseorg ya.. (bebelit jak bhs)


so tindakan yg perlu kita polah mun kita dlm situasi syg @ suka tok nak...
** mun kita syg sumone ya.. kita ssh nak melepaskan urg ya... coz nama dah syg tek nak...

** p mun gik suka tok.. bila2 masa jak kita blh berubah pada seseorg ya.. (dr pengalaman mek la...) coz suka & syg ya bbeza.. & kita pun dpt bezakan...

tapi nak..mun gerek kita tek suka kat mpuan/laki lain sdgkan kita syg katnya.. better kita mbak bincang lok coz tok melibatkan perasaan... mun hati gerek kita ya nang mok ilak kat mpuan/laki ya.. kita lepaskan jak la.. ya bok namanya syg wlpn perit.. p papapun.. ya la lumrah idup..


dah2 lok.. mek kedirik jadi sik tentu jak mikey tegal topik tok..mun da salah, sila perbetulkan coz jari mek tok cam best jak naip... huehuehe...

skian, mohon maaf...

Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Thu Sep 11, 2008 8:44 am

yah panjang lebar jak huraian lalagurl ya....
mun gerek ya tek madah sayang tpi nya suka org lain ya jawapan ktk lah lalagurl...
pglaman mgajar erti kehidupan...

apa maksud ktk haji tang pelik jak bunyi luhan sesorang ya hahaha
Back to top Go down
View user profile
lalagurl
 
 



Number of posts : 74
Age : 31
Location : Miri
Points : 15345
Reputation : 0
Registration date : 2008-07-15

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Sat Sep 13, 2008 5:06 pm

abu9783 wrote:
yah panjang lebar jak huraian lalagurl ya....
mun gerek ya tek madah sayang tpi nya suka org lain ya jawapan ktk lah lalagurl...
pglaman mgajar erti kehidupan...

apa maksud ktk haji tang pelik jak bunyi luhan sesorang ya hahaha

dlm erti kata lain, maybe ya dah jodoh gerek kita dgn urg lain..
wlpn bena nya madah syg kat kita, p dlm masa yg sama suka kat mpuan lain & juak milih mpuan ya & bknnya kita.. kira nya laki ya syg gik kat mpuan ya dr kita.. ntah la.. sik fhm juak ngan laki tok.. madah syg p suka kat mpuan lain.. hmm... emo kmk.. saba2..

Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Mon Sep 15, 2008 8:38 am

yah sik faham maok study bab tuk g ktk ya hahaha
Back to top Go down
View user profile
ladylight
 
 



Number of posts : 169
Age : 30
Location : sarawak
Points : 15887
Reputation : 3
Registration date : 2008-04-02
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Mon Sep 15, 2008 5:51 pm

suka... sayang.... confuse eh.... pd pemikiran yg tercapai leh akal mek la.... emmmmmm... suka dlok.... then sayang..... utk blainan jantina kdg2 gbungan 2 item tok leh jd ke cinta..... mun sejenis ya wallahualam lah..... mcm sama tp x serupa.... sapa pakar berkata2, sila huraikan dgn jelas......
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15931
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Mon Sep 15, 2008 6:06 pm

haji ko huraikan yang ladylight padah ya kidding
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: SAYANG DAN SUKA   Today at 12:04 pm

Back to top Go down
 
SAYANG DAN SUKA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Newcastle Falcons - We're back!! Championship winners
» Suka Jadi Batam (New Course)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FHG Komuniti :: PerBinCanGaN ::   :: Sembang-sembang-
Jump to: