FHG Komuniti
You must login or register to view all this site...
thanks from FHG komuniti...



 
HomeMenuju Era BaruRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Poll
Windows Apakah Yang Sedang Anda Gunakan Sekarang
1. Windows XP
49%
 49% [ 56 ]
2. Windows Vista
23%
 23% [ 27 ]
3. Windows 7
28%
 28% [ 32 ]
Total Votes : 115
Latest topics
Top posters
Haji Gendutz (1067)
 
abu9783 (942)
 
exter3144 (590)
 
QuadCore (374)
 
Eset Mataku (190)
 
cicakman (181)
 
trader9509 (170)
 
ladylight (169)
 
reaker850327 (158)
 
Dreamcast (150)
 
HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Share | 
 

 BENGKEL KETA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15946
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: BENGKEL KETA   Fri Sep 19, 2008 3:26 pm

sapa tauk ada tempat best ngator keta di jamin murah n berpatutan ngan harga nya.....

coz aku dah byk juak bgkel pg setakat tuk yang aku puas hati 2 tempat jak....

bengkel lain sik apat cayak ada yang maok ambik untung jak gelak
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15946
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Tue Sep 23, 2008 8:30 am

baru minggu ya tek aku hantar kereta di bengkel nak ngator kaburator lah tek...
maklumlah org madah bengkel ya glamoor gilak2 mun area bt12 sia... maok sik maok try test lah...
rupanya org ya pilih kasih paduhal mun sik ada kaitan ngan nya sik boh jak ktk org hantar sia betul2 sedekah duit jak mun nak ngantar pun suruh polah kinek2 mun kereta ktk org bermalam sia betul2 buang kradit tel jak nak tel nya nanyak bila siap.dari sehari tunggu seminggu... baru siap...
ya lah nama kita tuk manusia sik apat dgr bengkel bgs sikit lalu kinek2 nak molah rupa2nya di tangga nya macam ya keta aku.
sik da effect lalu jak ....mb ya rezeki nya bulan posa tuk tapi ingat perkara yang sama sik kan berulang dengan ktk org kidding
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15946
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Tue Sep 23, 2008 8:48 am

Tuk aku nak mesan sapa2 yang baru ada kereta ya berhati2 bila nak ngubat penyakit kereta ktk org terutama barang enjin....
aku pun dah kenak time first aku beli kereta ada kah patut temperature tinggi enjin pun hal....
maka radiator jak pun hal mun sik pun gasket jak pun hal hbis kereta aku di enjin ku di servicenya maklum ank kita sik tauk pasal kereta sukahati ajak org bulak...
tuk bengkel area seberang samarahan g pun bengkel ay baru tek murah g tek last2 kenak charge lebih juak 1k nie ndak palak pening di gasak oleh mat2 bengkel yang berkerjaya gilak2 macam ya...
madah diripun panadai jadi makenik rupo2nya ngatar spare part kereta jak....
jerak aku ngan bengkel ya sampai kinek tuk ku sakit hati leh nya...asal ku melimpas bengkel ya aku megang word tu"siap kereta ktk org jadi turbo leh sidak ya"
nie ndak nya keta aku bgs2 alu kucir jadi nya....nasib aku ada nemu doktor kereta yang bagus dapat nyetel nya balik baru ok juak tp ya lah minyak ada kuat sikit...
ktk org nak tauk siapa pak haji gendutz kita lah....sijil sik ada tapi lihai kidding
nak berkelayakan ya pandai cakap jak tp sik pandai buat hahaha
Back to top Go down
View user profile
QuadCore





Number of posts : 374
Age : 29
Location : Sarawak
Points : 16185
Reputation : 0
Registration date : 2008-01-31

PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Tue Sep 23, 2008 11:22 am

maklumlah urg bisnes, urg nie sik maok untung, ragam manusia en abu.... Surprised
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16511
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Tue Sep 23, 2008 11:39 am

benar ya... semua nya kerna duit... kidding

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15946
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Tue Sep 23, 2008 12:22 pm

nya nang benar tapi mun dah 40 org manusia dah nyumpah masuk juak sumpahan ya hahaha
Back to top Go down
View user profile
Finiey82
 
 



Number of posts : 90
Age : 34
Location : sarawak
Points : 15795
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Wed Oct 01, 2008 6:46 pm

Tok Aku gik kongsi cita ngan kitak orang.....
mun ada sapa sapa nak nuka enjin keta bagus lah berhati hati...
cos sesal dahulu pandapatan sesal kemudian sik berguna....

Dimulakan dengan cerita aku lah....
maklum 1st syawal tok gi sedih sedih...
sedih agik aku ngenang keta ku blakang nun...
hahahaha

ada sorang member memperkanal kan aku ngan mekanik soarang tok...
dari fisrt aku nenga nya klak kan main gik...
nang comfirm bagus lah keta ku dipalah nya...
maklum tek nak specealist (tol kah bu) hhahahah...

janji ngan aku kan main gik...
"ok ini keleta boleh siap dalam 3 hali saja"
tunggu punya tunggu dekat nak 2 bln keta ku bok siap.
ingat tek siap alu ok...
paduhal gik bayak juak masalah keta ku...
tunggu agik sebulan....

duit ku alu abis gia jak...
oleh sik da...

dah masa nya ok tek nak...
ok kejap jak...
sik sampe sebulan ku make alu ada problem baru...
nak tauk pa problem nya...
keta ku kuar asap campur campur... ada puth ada hitam...
cam bunyi molah ais kacang jak bunyi hahaha
da campur campur ....

last last aku dah sik cayak agik ngan cina ya...
kinek tok aku pun yang reapair keta ngan adik ku...
tuah manok nampak nak...
tuah manusia sapa tauk...

insyya allah dalam masa terdekat tok keta ku ok...

aku tok kan nya sik pande nak ngato keta...
pande juak
pi aku tok sik da masa gilak nak agak menda menda ya....

tok aku dah merajuk mena dah...
ngato kedirik jak...
bagus agik...
save duit....

mun nak tauk cita tok lebih detil tanyak ngan en abu...
nya lah kawan aku yang paling bait...
sik kira siang mlm tlg juak nya aku...
ya ku ngenang kawan ku sorang ya....
terima kasih manyak manyak pok...
sik do kau sik do orang lain bait gilak ngan aku camtok...
slamat raya pokkkkkkk
Surprised
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15946
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Mon Oct 06, 2008 9:53 am

pa nama nak ya pok...sik ku rajin ko macam yo gilak...benar sik kata aku bgkel haji gendut juak ok hahaha
Back to top Go down
View user profile
Finiey82
 
 



Number of posts : 90
Age : 34
Location : sarawak
Points : 15795
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Tue Oct 07, 2008 10:35 pm

dah yoooo.....
cino dah sik pat cayak agik....
polah kedirik lah....
nak nama ilmu di dada sapa tauk nak
hehehehe

ari tok selasa 07 oktober 2008 bersamaan...7 hari raya.....
keta aku siap dipasang enjin ( enjin jak lah nok lain lom madah gik... heheheh)
puas ati ku ngan hasil keja aku ngan gendutz....
keta dapat start sik da asap putih ngan itam agik....
bunyi dah stedy jak....
pi lom madak diembak jalan gik lah...
arap arap jalan ok .....
nie ndak bunyi dah ok sik patut jalan sik ok nak....

terima kasih member ku sekalian kerana support aku...
yq my frien...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: BENGKEL KETA   Today at 2:08 pm

Back to top Go down
 
BENGKEL KETA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FHG Komuniti :: PerBinCanGaN ::   :: Sembang-sembang-
Jump to: