FHG Komuniti
You must login or register to view all this site...
thanks from FHG komuniti...



 
HomeMenuju Era BaruRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Poll
Windows Apakah Yang Sedang Anda Gunakan Sekarang
1. Windows XP
49%
 49% [ 56 ]
2. Windows Vista
23%
 23% [ 27 ]
3. Windows 7
28%
 28% [ 32 ]
Total Votes : 115
Latest topics
Top posters
Haji Gendutz (1067)
 
abu9783 (942)
 
exter3144 (590)
 
QuadCore (374)
 
Eset Mataku (190)
 
cicakman (181)
 
trader9509 (170)
 
ladylight (169)
 
reaker850327 (158)
 
Dreamcast (150)
 
HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Share | 
 

 TiPs dan PeTuA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
HunnyBee
 
 



Number of posts : 139
Age : 31
Location : SARAWAK
Points : 15765
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Tue Apr 29, 2008 2:19 pm

finiey..tip abu ya sik sesuai langsung...d anta kat reject shop..

sebelah ajk yg kenak...org laki jak la ada persaan tek.. hahhaa

sik patut - sik patut....
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Tue Apr 29, 2008 2:25 pm

hmmm hunny bee dah marah jak bunyi alu kenak aku tuk...aduh eh dah nama kmk tuk laki mesti lah memihak pd lelaki tp nang benar jauklah dah banyak d tangga Surprised
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15749
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Tue Apr 29, 2008 10:40 pm

aku dah try suma nya..tapi paling best eh nak baris ke-7 ya bu..confirm!!!try la...hahahha
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Wed Apr 30, 2008 1:18 am

haji ya jgn di ajar nok pelik2....terpengaruhnya ya....


Last edited by abu9783 on Wed Apr 30, 2008 8:33 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15880
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Wed Apr 30, 2008 1:23 am

Mungkin ada yang dah berkira-kira berapa bonus yang akan dapat hujung tahun ini. Cuma sedikit nasihat kepada mereka yang berkira-kira yang hendak tukar (trade in) kereta, dah banyak kes berlaku dimana kereta yang di trade in, tidak dijual oleh penjual kereta. Pemilik kereta asal yang menyangka kereta trade in mereka telah dijual sebenarnya masih tidak terjual, akibatnya mereka akan menerima surat tunggakan bayaran daripada bank, surat mahkamah, lebih malang lagi mereka menerima tunggakan saman lalulintas dan lebih malang jika kereta mereka digunakan untuk tujuan jenayah dan penyeludupan.

Berikut ialah beberapa tips kalau hendak trade in kereta :

1. Dapatkan harga pasaran kereta anda daripada majalah, akhbar, atau laman web www.ambg.com.my , www.motortrader.com.my, www.thestar.com.my dan lain-lain.

2. Dapatkan jumlah baki pinjaman anda daripada bank (full settlement)

3. Jika full settlement anda adalah lebih dari harga pasaran, maka anda akan berisiko kalau anda trade in kereta anda.

4. Berhati-hati peniaga kereta yang menawarkan 0 downpayment kalau anda trade in kereta anda. Anda akan membuat pinjaman kereta baru dan kereta lama anda belum tentu lagi dapat dijual.

5. Berhati-hati juga peniaga kereta yang sanggup mengambil kereta anda walaupun full settlement lebih tinggi dari harga pasaran kereta walaupun anda dioffer discount untuk kereta baru , kerana sekali lagi kereta lama anda belum dijamin akan terjual.

6. Sebaiknya anda trade in kereta apabila road tax atau insuran kereta lama anda hampir tamat tempoh, tetapi anda masih tetap berisiko.

7. Sebaiknya mereka yang ingin trade in kereta, pastikan ada pembeli untuk kereta anda terlebih dahulu.

Walau apa pun, sekiranya anda tidak pasti dalam urusan jual beli kereta, dapatkan nasihat daripada rakan anda yang sentiasa ingin membantu, bukannya rakan yang mengharapkan komisyen.
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Wed Apr 30, 2008 8:39 am

tip trader ya nang bagus gilak2 untuk yang belum beli keta n nak beli keta sila layari laman web yang di beri oleh trader... kidding
pengajaran kah ya trader.....penglaman mengajar sebuah kehidupan...
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15749
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Wed Apr 30, 2008 1:20 pm

benar ya..perlu untuk save duit korg suma
Back to top Go down
View user profile
Finiey82
 
 



Number of posts : 90
Age : 34
Location : sarawak
Points : 15765
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri May 02, 2008 10:19 am

p mun rasa dirik dah kaya gilak... endah kan jak lah....
p mok selamat. n save duit... better ko rang ikut nasithat dan petua tu... hahaha
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Fri May 02, 2008 6:44 pm

mestilah ngikut nasihat you bos.....
you punmacam ya juak mun nak ngator jgn alang kidding
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15749
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 2:14 pm

bagus tip ya bah..patut awal2 gik dipadah..ndak eh,kawan tgh kerin ngator duit kinek tok..gaji xkesini,ni ndak byr utg lain gik eh.. drunken ..penin palak

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 3:26 pm

tapi bro aku asa tip ya sik sesuai gilak kat kau exter coz kau tuk selalu hbis duit leh org puan bergayut...tip trader leh aku ikut kidding
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16481
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 3:28 pm

sik hal lah nya abis duit ngan urg dara... namalah ati dah suka gilak2...
duit abis pun sik hal.. janji ati senang jak...
bak kata pepatah melayu..ia satu pelaburan bah... hahaha

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 3:30 pm

tapi hj nya habis duit kat org puan ya ngerepak macam sik ikhlas jak pelaburan ya kidding
haji ada juak melabur mcm ya kali Surprised
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16481
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 3:32 pm

Pelaburan ya tinggi gilak risiko nya...
sapa2 rasa berkemampuan boleh melabur...
takut klak dudi ari nyesal sik sudah...
mun rasa takut melabur... try2 lah tip yang trader berik ya...
Surprised

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 3:34 pm

tip trader ya nang bgs gilak2 kan dapat elak maksiat..... kidding
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15749
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 3:56 pm

ya la ko..nang x alah2 topup jak...ndak duit abis..abu pun untung juak apa..ahhaha

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
trader9509
 
 



Number of posts : 170
Age : 38
Location : muara tuang
Points : 15880
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 10:20 pm

sapa mauk tips agik...request request.....lak aku post sitok.pengalaman byk nak di share tok....hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://trader9509.blogspot.com
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15749
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 05, 2008 10:36 pm

trader9509,apa tip tok merejekm org kita xmok gik dalam kisah cinta kita??hahahha..kongsi la wey....

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
Finiey82
 
 



Number of posts : 90
Age : 34
Location : sarawak
Points : 15765
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Wed May 07, 2008 1:02 am

aku sik kisah mana mana tip.... janji datang duit aku on... biar sikit .... lamak 2 berbukit bukit....
hahaha
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Wed May 07, 2008 4:43 pm

apa nama nak ya exter tip ninggal org puan kah...aku dah beri tip ya...ikut jak kidding
Back to top Go down
View user profile
abu9783
 
 



Number of posts : 942
Age : 33
Location : Samarahan
Points : 15916
Reputation : 3
Registration date : 2008-03-26
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Wed May 07, 2008 4:44 pm

finiey2 duit2 jak yg di fikir lak jd zedan lak kidding
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15749
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Wed May 07, 2008 6:13 pm

ndak nya,duit penting ai..aku penin palak tok xda duit..huhuhu... scratch

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
Haji Gendutz
 
 



Number of posts : 1067
Age : 31
Location : SaRaWaK
Points : 16481
Reputation : 2
Registration date : 2008-01-08
Operating System : 7 ultimate

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Sat May 10, 2008 3:52 am

tok kamek nak berik tips untuk sapa2 yang nak berhajat o berangan nak mendirikan mahligai bahagia...

1. Jangan pike suka ajak.. nikah ya bukan utk sehari...
2. yang paling penting fulus... carik lok fulus.. bok mike nak mendiri mahligai..
3. Restu orang tua penting dlm satu hubungan... mun tanpa restu org tua.. hubungan sik sampe kesini...
4. cariklah pasangan yang betul2 menyayangi n terima kita seadanya..begitu juga kita menerima sidia seperti mana dia menerima kita...
5. cinta x semesti membawa bahagia... cinta sik pat berik makan anak urg..

... Renung-renungkan.. selamat beramal... Surprised

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.hajigendutz.blogspot.com
Eset Mataku
 
 



Number of posts : 190
Age : 29
Location : inside your pc
Points : 16143
Reputation : 0
Registration date : 2008-02-05
Operating System : Windows Vista Bussiness

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Sat May 10, 2008 4:21 am

Nang benar padah kitak bos..
kinek tok semua perlu duit.... Razz

_________________
Back to top Go down
View user profile
exter3144
 
 



Number of posts : 590
Age : 34
Location : S A R A W A K
Points : 15749
Reputation : 0
Registration date : 2008-04-22
Operating System : Windows Xp

PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Mon May 12, 2008 9:39 am

hmm...nang ada bena eh..susah nak milih teman sehidup semati tok..mun dah sesuai, pandei2 lak menolak teman ya dgn cara yg betul...tapi kamek setuju mun duit adalah rentangan yang perlu kita depakan untuk memiliki si dia..everything got a right price..

_________________

GLORY 4 THE MANCHESTER UNITED.....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: TiPs dan PeTuA   Today at 8:29 am

Back to top Go down
 
TiPs dan PeTuA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» vintage Thrush exhaust tips
» Shaft tips - tapered or parallel
» cool exhaust tips
» cool roush mustang exhaust tips
» Tips on Pumping Gas

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FHG Komuniti :: PerBinCanGaN ::   :: Sembang-sembang-
Jump to: